Director de program: Prof.dr. Dan Mihailescu
Contact: Conf.dr. Mihaela Marcu–Lapadat (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Materatul este in curs de acreditare ca masterat profesional
Masterul de Biologie Medicala se desfasoara in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Biologie, fiind organizat in cadrul Departamentului de Anatomie, Fiziologie animala si Biofizica.
Programul masterului este pluridisciplinar, implicand si participarea cadrelor didactice din alte departamente, precum si realizarea de activitati de cercetare in laboratoarele acestora.
Obiectivele programului
- Pregatirea teoretica si practica a viitorilor specialisti in biologie medicala, cu formarea de competente si abilitati necesare atat pentru activitatea de cercetare, cat si pentru angajarea in laboratoarele de diagnostic si analiza cu profil medical
- Studiul multidisciplinar al biologiei celulei normale si tumorale
- Insusirea diferitelor metode de diagnostic, precum si a unor strategii terapeutice de ultima generatie
Acest program de master se adreseaza absolventilor Facultatii de Biologie, Biotehnologie, Biochimie, Chimie, Farmacie, Medicina umana si veterinara, Agronomie, Politehnica.
Absolventii pot continua activitatea de cercetare in cadrul Scolii Doctorale de Biologie din cadrul Facultatii de Biologie.
Perspective profesionale ale absolventilor
Absolventii masterului de Biologie Medicala sunt asimilati cu usurinta pe piata muncii, avand multiple posibilitati de angajare in laboratoare medicale publice sau private; in industria alimentara, farmaceutica, cosmetica; in centre de cercetare cu profil de biologie; in invatamantul superior de biologie, medicina, s.a.
Forma de invatamant : zi
Cifra de scolarizare: 50 absolventi cu studii superioare, pentru 18 de locuri subventionate si 32 de locuri cu taxa.
Admiterea 2019: Se organizează în luna septembrie și constă în două probe:
-
Examen scris - Hematologie
-
Probă orală - Prezentarea succintă (maxim 10 minute) a părţii originale din lucrarea de licenţă. Prezentarea trebuie să conţină: Introducere. Ipoteze de lucru şi scopul urmarit. Metode. Principalele concluzii şi perspective.
Criterii de departajare in cazul egalitatii mediilor:
1. Nota la examenul scris
2. Media generala de absolvire a Facultatii (studii de licenta)
Tematică examen scris
-
Seria eritroidă
-
Patologia seriei roșii - clasificare
-
Anemii hipocrome
Bibliografie
-
Mailat F, Ivanciu L. 2005. Hematologie, partea I, Ed. Universității din București, paginile: 29-44.
-
Mut-Popescu D. 2002. Hematologie clinică, Ediția a II-a, Editura Medicală, paginile: 45-54, 55-67.